Treska po italsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 145 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 50 g Olivy černé
  • 150 g Mozzarella
  • 500 g Nudle široké
  • 50 g Olivy zelené
  • 420 g Filé z aljašské tresky
  • 150 ml Víno červené
  • 2 kávová lžička Tymián čerstvý
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Petržel - nať
  • 1 ks Limetka
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Bazalka
  • 2 polévková lžíce Kapary
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 802 kcal
  • Sacharidy 117 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 886 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 117 g
  • Cholesterol 71.6 mg
  • Draslík 534.6 mg
  • Vláknina 7931.8 mg
  • Vitamín A 7931.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.8 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme si omáčku. Nejdříve v hrnci na olivovém oleji opékáme do změknutí (5 minut) cibuli, po přidání tymiánu a česneku opékáme další minutu. Oheň zesílíme, přilijeme víno, vaříme do zhoustnutí. Přidáme cukr, rajčata, přikryjeme pokličkou a 30 minut povaříme. Odložíme pokličku a necháme vařit ještě 20 minut. Podle chuti osolíme, opepříme a vmícháme olivy, kapary a bazalku.

  • 2

    V jedné vrstvě rozložíme do zapékací misky filety z tresky, přelijeme omáčkou a v troubě předehřáté na 190 °C pečeme 20-25 minut, téměř do změknutí. Vyjmeme z trouby, rybu poklademe plátky mozzarelly a dáme ještě na 5-10 minut zapéct, aby se sýr roztavil.

  • 3

    Takto po italsku připravenou tresku rozdělíme na talíře a obloženou plátky citronu a petrželkou můžeme servírovat s vařenými nudlemi.

Komentáře k receptu