Jehněčí žebírka s cibulovým pyré

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 kávová lžička Protlak rajčatový
  • 4 ks Cibule
  • 4 ks Jehněčí žebírka
  • 2 ks Jablka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 šálek Vývar z hovězích kostí
  • 2 polévková lžíce Olej stolní
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 788 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 65 g
  • Sodík 502 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 130.9 mg
  • Draslík 791 mg
  • Vláknina 7252.8 mg
  • Vitamín A 7252.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.7 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou cibuli jemně nakrájíme a na polovině másla mírně osmahneme. Přidáme loupaná, na plátky nakrájená jablka zbavená jádřinců. Osolíme, podlijeme trochou vývaru a rozvaříme na pyré. Dochutíme rajčatovým protlakem, citronovou šťávou a cukrem.

  • 2

    Omytá, po okrajích naříznutá žebírka naklepeme, osolíme a opepříme. Maso opékáme po obou stranách na rozehřátém oleji na pánvi.

  • 3

    Měkká žebírka upravíme na nahřáté talíře. Olej z pánve slijeme, přidáme zbylé máslo, podlijeme, osolíme a krátce povaříme. Na žebírka rozdělíme pyré a přelijeme vroucí šťávou.

  • 4

    Podáváme s opečenými bramborami.

Komentáře k receptu