Husa s rýží po bosensku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1000 g Husa mražená
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 dl Rýže loupaná
  • 1 hrnek Voda pitná
  • 0.01 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1119 kcal
  • Sacharidy 48 g
  • Tuky 85 g
  • Sodík 204 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 48 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 149 mg
  • Vláknina 5389.8 mg
  • Vitamín A 5389.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.6 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na oleji. Očištěné a omyté husí maso i s drůbky nadrobno nasekáme, přidáme k cibuli a opečeme. Osolíme, opepříme, přidáme spařenou rýži a podlijeme trochou vody. Zvolna dusíme bez míchání a občas podle potřeby přilijeme vodu. Když je maso téměř měkké, pokrm přendáme do vymazaného pekáče a zapečeme v troubě.

  • 2

    Podáváme s kyselým mlékem.

Komentáře k receptu