Čínské zelí dušené s celerem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 150 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 4 g
- Sodík 330 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 2.5 mg
- Draslík 1635.7 mg
- Vláknina 17812.6 mg
- Vitamín A 17812.6 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 141.4 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté zelí rozpůlíme a nakrájíme na proužky, oloupaný celer nakrájíme na tenké nudličky.
-
2
Na polovině dávky sádla podusíme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené zelí a celer, podlijeme trochou vody a dusíme doměkka.
-
3
Ze zbylého sádla a z mouky připravíme světlou jíšku, vmícháme ji do zelí, přidáme cukr, ocet a podle chuti sůl. Krátce povaříme a podáváme.