Čočková musaka
Suroviny
- 250 g Jehněčí maso mleté
- 400 g Čočka
- 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 500 g Brambory
- 150 ml Vývar zeleninový
- 500 ml Řecký jogurt
- 2 kávová lžička Oregano
- 1 kávová lžička Skořice mletá
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Cibule
- 1 ks Lilek
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 626 kcal
- Sacharidy 77 g
- Tuky 22 g
- Sodík 411 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 37 g
- Cholesterol 84.3 mg
- Draslík 734.8 mg
- Vláknina 9650.3 mg
- Vitamín A 9650.3 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.6 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Čočku namočíme den předem a uvaříme do měkka.
-
2
Brambory také uvaříme a nakrájíme na plátky.
-
3
Cibuli nakrájíme na jemno a 3 minuty ji opékáme na oleji. Poté přidáme česnek, nakrájený lilek a jehněčí a 10 minut smažíme dozlatova.
-
4
Přidáme čočku, rajčata, brambory, oregano, skořici, sůl a pepř a vývar. Vaříme 15 minut.
-
5
Směs dáme do pekáče. Nahoru dáme řecký jogurt smíchaný s vejcem. Dáme pod gril na 5 minut.