Čočková musaka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 250 g Jehněčí maso mleté
  • 400 g Čočka
  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 500 g Brambory
  • 150 ml Vývar zeleninový
  • 500 ml Řecký jogurt
  • 2 kávová lžička Oregano
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Lilek
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 626 kcal
  • Sacharidy 77 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 411 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 84.3 mg
  • Draslík 734.8 mg
  • Vláknina 9650.3 mg
  • Vitamín A 9650.3 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.6 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čočku namočíme den předem a uvaříme do měkka.

  • 2

    Brambory také uvaříme a nakrájíme na plátky.

  • 3

    Cibuli nakrájíme na jemno a 3 minuty ji opékáme na oleji. Poté přidáme česnek, nakrájený lilek a jehněčí a 10 minut smažíme dozlatova.

  • 4

    Přidáme čočku, rajčata, brambory, oregano, skořici, sůl a pepř a vývar. Vaříme 15 minut.

  • 5

    Směs dáme do pekáče. Nahoru dáme řecký jogurt smíchaný s vejcem. Dáme pod gril na 5 minut.

Komentáře k receptu