Žebírka na americký způsob

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 140 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 125 ml Omáčka sójová
  • 250 ml Voda pitná
  • 100 ml Kečup
  • 1 ks Zázvor celý
  • 1 ks Chilli paprička
  • 8 stroužek Česnek
  • 2 kg Vepřová žebra
  • 1 polévková lžíce Cukr třtinový
  • 3 polévková lžíce Chilli omáčka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 991 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 79 g
  • Sodík 405 mg
  • Bílkoviny 56 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 270 mg
  • Draslík 841 mg
  • Vláknina 708.8 mg
  • Vitamín A 708.8 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.2 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žebra rozdělíme na jednotlivé kosti obalené masem. Všechny ostatní přísady smícháme na marinádu a promícháme se žebry. Pečeme 75 minut zakryté alobalem v předehřáté troubě na 180°C. Promícháme a dalších 25 minut pečeme bez alobalu. Potom zvýšíme teplotu na 220°C a pečeme ještě 20 minut. Podáváme se salátem Coleslaw.

Komentáře k receptu