Žampiony plněné jemnou směsí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 ks Citrony
  • 12 ks Žampiony čerstvé
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 4 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Strouhanka
  • 4 polévková lžíce Pažitka
  • 1 polévková lžíce Martell cognac
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 299 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 296 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 15 mg
  • Draslík 2469.9 mg
  • Vláknina 17510.9 mg
  • Vitamín A 17510.9 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 33.9 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z poloviny citronu vylisujeme šťávu. Žampiony důkladně očistíme, opláchneme a osušíme. Kloboučky vydlabeme, jejich obsah spolu s nožičkami hub nasekáme najemno. Aby houby neztmavly, pokapeme je citronovou šťávou.

  • 2

    Česnek oloupeme, prolisujeme a promícháme s nasekanými žampionovými kousky. Směs vložíme na pánev se 40 g rozehřátého másla a osmahneme. Asi po 5 minutách pánev odstavíme, do směsi vmícháme strouhanku, koňak a nadrobno nasekanou pažitku. Ochutíme solí a pepřem.

  • 3

    Žampionové kloboučky plníme nachystanou směsí a klademe do zapékací misky. Zbylé máslo nakrájíme na kousky a rozložíme na žampiony. Pečeme dozlatova v troubě předehřáté na 200 °C asi 12 minut. Hotové ihned podáváme.

Komentáře k receptu