Grilovaná parmice nachová

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 900 g Brambory
  • 900 g Parmice
  • 8 kávová lžička Šalvěj čerstvá
  • 4 kávová lžička Tymián čerstvý
  • 1 ks Citrony
  • 2 ks Šalotka
  • 12 ks Šalotka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 8 stroužek Česnek
  • 8 plátek Šunka dušená
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • 4 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 4 polévková lžíce Petržel - nať
  • 0.35 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 950 kcal
  • Sacharidy 143 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 362 mg
  • Bílkoviny 67 g
  • Uhlovodany 143 g
  • Cholesterol 111.3 mg
  • Draslík 3985 mg
  • Vláknina 23446.5 mg
  • Vitamín A 23446.5 mg
  • Vitamín B6 4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 119.6 mg
  • Vitamín E 3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Břišní dutiny parmic naplníme kolečky citronu, česnekem, tymiánem, petrželkou, šalotkou, šalvějí, pak ryby osolíme, opepříme a každou obtočíme plátkem parmské šunky, kterou upevníme párátkem. Rozložíme ryby na plech na grilování a pod grilem 5–6 minut grilujeme z každé strany.

  • 2

    Připravíme opékané brambory: ve velké pánvi se silným dnem rozehřejeme olivový olej a brambory, neloupaný česnek a šalotky na něm opékáme 12–15 minut, aby brambory byly křehké a zároveň křupavé.

  • 3

    Olej s citronovou šťávou šleháme v misce, pak vmícháme nadrobno nakrájenou petrželku a pažitku a dle chuti osolíme a opepříme.

  • 4

    Na nahřáté talíře rozdělíme opečené brambory se šalotkami a česnekem, přidáme grilované ryby, pokapeme zálivkou a ihned servírujeme.

Komentáře k receptu