Vepřové kotlety v česnekové omáčce
Suroviny
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 4 ks Vepřové kotlety
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 4 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Víno bílé
- 2 polévková lžíce Voda pitná
- 2 polévková lžíce Omáčka sójová
- 0.94 polévková lžíce Olej stolní
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 206 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 11 g
- Sodík 153 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 69.9 mg
- Draslík 366.4 mg
- Vláknina 312.8 mg
- Vitamín A 312.8 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.6 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté kotlety vykostíme a na okrajích nařízneme. Naklepeme je, osolíme a obalíme v mouce, kterou na maso přitiskneme. Přebytečnou mouku oklepeme.
-
2
Kotlety opečeme v rozpáleném oleji po obou stranách.
-
3
Oloupaný česnek rozetřeme, přidáme sójovou omáčku, víno, vodu, cukr, olej (2 polévkové lžíce) a pepř. Omáčku necháme chvilku proležet v chladu.
-
4
Opečené kotlety upravíme na talíře a přelijeme je připravenou prohřátou omáčkou.
-
5
Podáváme s rýží a zeleninovým salátem.