Bramborové pyré s červenou řepou

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Sýr Gorgonzola
  • 50 g Vlašské ořechy
  • 750 g Červená řepa
  • 800 g Brambory
  • 100 ml Vývar zeleninový
  • 300 ml Smetana
  • 1 ks Šalvěj čerstvá
  • 1 ks Pomeranč
  • 1 ks Sůl
  • 1 ks Pepř černý mletý
  • 1 ks Muškátový oříšek
  • 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 484 kcal
  • Sacharidy 49 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 473 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 46 g
  • Cholesterol 31 mg
  • Draslík 1479.4 mg
  • Vláknina 22087.5 mg
  • Vitamín A 22087.5 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 33.6 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 24.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    1) Šalvěj zpěníme na másle a poté ji vytáhneme a necháme na papírovém ubrousku okapat.

  • 2

    2) Na polovině šalvějového másla osmahneme řepu nakrájenou na kostičky. Přidáme k ní pomerančovou šťávu a kůru, sůl a pepř a vývar. Dusíme 20 minut.

  • 3

    3) Brambory uvaříme, přidáme k nim 200 ml smetany a zbytek šalvějového másla a rozmixujeme. Dochutíme muškátovým oříškem.

  • 4

    4) Zapékací mističky vymažeme máslem a rozdělíme do nich řepu. Na ni dáme rozdrobený sýr, bramborové pyré a nasekané ořechy.

  • 5

    5) Pečeme 15 minut na 220 °C dozlatova.

  • 6

    6) Podáváme ozdobené šalvějovými lístky.

Komentáře k receptu