Bramborové pyré s červenou řepou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 484 kcal
- Sacharidy 49 g
- Tuky 24 g
- Sodík 473 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 46 g
- Cholesterol 31 mg
- Draslík 1479.4 mg
- Vláknina 22087.5 mg
- Vitamín A 22087.5 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 33.6 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 24.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
1) Šalvěj zpěníme na másle a poté ji vytáhneme a necháme na papírovém ubrousku okapat.
-
2
2) Na polovině šalvějového másla osmahneme řepu nakrájenou na kostičky. Přidáme k ní pomerančovou šťávu a kůru, sůl a pepř a vývar. Dusíme 20 minut.
-
3
3) Brambory uvaříme, přidáme k nim 200 ml smetany a zbytek šalvějového másla a rozmixujeme. Dochutíme muškátovým oříškem.
-
4
4) Zapékací mističky vymažeme máslem a rozdělíme do nich řepu. Na ni dáme rozdrobený sýr, bramborové pyré a nasekané ořechy.
-
5
5) Pečeme 15 minut na 220 °C dozlatova.
-
6
6) Podáváme ozdobené šalvějovými lístky.