Studený salát s červenou řepou a tuňákem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Petržel - nať
  • 100 g Salát ledový
  • 200 g Červená řepa sterilovaná
  • 30 g Dýňová semínka
  • 200 g Fazole bílé sterilované
  • 10 g Oregano sušené
  • 500 g Tuňák ve vlastní šťávě
  • 100 g Olivy bez pecky
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Pomeranče
  • 2 ks Cibule červená
  • 4 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 431 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 338 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 41 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 665.1 mg
  • Vláknina 18961.2 mg
  • Vitamín A 18961.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 68.3 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Červenou řepu scedíme, nakrájíme na tenké plátky, cibuli oloupeme, také nakrájíme na tenké proužky, dáme do mísy, kam vysypeme scezené fazole, přisypeme dýňová semínka, nakrájené olivy, petrželovou nať, sůl, pepř, vše polijeme vymačkanou šťávou ze 2 ks pomeranče a důkladně promícháme.

  • 2

    Na dno talíře položíme list salátu a na něj poklademe připravený salát. Na každou porci dáme nakrájené kousky tuňáka, pokapeme olejem, posypeme oreganem a salát je připravený ke konzumaci.

Komentáře k receptu