Bramborový salát s červenou řepou a jogurtem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 161 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 3 g
- Sodík 2330 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 729.2 mg
- Vláknina 13324 mg
- Vitamín A 13324 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.7 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Červenou řepu umyjeme, oloupeme, nakrájíme na kostky a v hrnci s osolenou vodou uvaříme doměkka. Uvařenou scedíme a necháme vychladnout.
-
2
Do hrnce nalijeme vodu, kterou osolíme a v ni uvaříme brambory se slupkou. Když jsou uvařené, scedíme je, vychladlé oloupeme a nakrájíme na kostky stejně velké, jako máme nakrájenou řepu. Brambory a řepu dáme do mísy, přidáme na malé kostky nakrájené okurky, polijeme octem, přisypeme cukr, posypeme nasekaným koprem, zalijeme jogurtem, dobře promícháme, podle chuti osolíme a opepříme.