Fazole s dušenou červenou řepou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Fazole vařené
  • 300 g Červená řepa
  • 75 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Ocet kvasný lihový
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 2 šálek Bešamel
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 333 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 603 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 34 g
  • Cholesterol 14.8 mg
  • Draslík 763.9 mg
  • Vláknina 11934 mg
  • Vitamín A 11934 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.4 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Červenou řepu očistíme, nakrájíme na kostky, vložíme do kastrolu na rozpuštěné máslo, osolíme a přilijeme trochu vody. Pod pokličkou dusíme doměkka.

  • 2

    Do měkké řepy přilijeme trochu octa a rozmícháme. Přidáme uvařené fazole a přilijeme bešamel s jemně nakrájenou cibulí. Vše krátce povaříme.

  • 3

    Při podávání posypeme pokrm nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu