Červená řepa po staročesku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Bobkový list
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.5 l Pivo světlé 12% 4,5% obj.
  • 2 kg Červená řepa
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 248 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 467 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 38 g
  • Cholesterol 4.8 mg
  • Draslík 1301.9 mg
  • Vláknina 22562.2 mg
  • Vitamín A 22562.2 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.7 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 27.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Červenou řepu oloupeme a nakrájíme na silné plátky. Podlijeme pivem s přidaným bobkovým listem, podle chuti osolíme, opepříme a dusíme pod pokličkou doměkka.

  • 2

    Připravíme moučné máslo smícháním třeného másla a hladké mouky. Zahustíme jím šťávu z dušené řepy a povaříme.

  • 3

    Podáváme s vařenými bramborami.

Komentáře k receptu