Omáčka z rajčat a celeru
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 125 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 9 g
- Sodík 131 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 12 mg
- Draslík 317 mg
- Vláknina 6016.4 mg
- Vitamín A 6016.4 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 33.2 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytá, nakrájená rajčata a očištěný, nakrájený celer uvaříme doměkka. Zahustíme jíškou z másla, mouky a cibule, přidáme cukr, sůl, koření a vše povaříme.
-
2
Nakonec omáčku prolisujeme a podle chuti okyselíme citronovou šťávou.