Celerová polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 129 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 8 g
- Sodík 831 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 9.3 mg
- Draslík 135.7 mg
- Vláknina 2442.2 mg
- Vitamín A 2442.2 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.8 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Celer očistíme a opláchneme, nakrájíme jej na menší kostičky, zalijeme trochou vody, osolíme a uvaříme téměř doměkka.
-
2
Z tuku a prosáté mouky připravíme světlou zásmažku, přidáme mletý květ a za stálého prošlehávání metlou ji zalijeme zbylou dávkou vody.
-
3
Uvedeme do varu a přidáme odvar z celeru. Za občasného prošlehávání zvolna vaříme nejméně 20 minut.
-
4
Ke konci varu přilijeme mléko, osolíme, krátce povaříme a polévku procedíme.
-
5
Do procezené polévky vložíme uvařený celer, přidáme polévkové koření a důkladně provaříme.
-
6
Omytou a jemně nakrájenou petrželovou nať nebo pažitku vkládáme do polévky při podávání.