Dušená vepřová líčka s celerovým pyré

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 115 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Brambory
  • 250 g Celer bulvový
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 400 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 300 ml Víno červené
  • 300 ml Vývar z hovězích kostí
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 ks Celer bulvový
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Petržel kořen
  • 5 ks Vepřová líčka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový sterilovaný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 582 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 44 g
  • Sodík 806 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 122.8 mg
  • Draslík 1455.3 mg
  • Vláknina 13064.2 mg
  • Vitamín A 13064.2 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 114.3 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Česnek nakrájíme najemno, očištěnou kořenovou zeleninu nakrájíme na kostičky. Vepřová líčka očistíme, osolíme, opepříme a zprudka osmahneme. Když se líčka zatáhnou, vyjmeme je a do výpeku přidáme nakrájenou zeleninu, cibuli a česnek. Za stálého míchání dusíme asi 20 minut, dokud základ nezezlátne.

  • 2

    Potom vmícháme rajčatový protlak, ještě chvíli restujeme a přilijeme víno a demi glace (nebo silný hovězí vývar.) Do vroucího základu vrátíme maso a pod pokličkou dusíme v troubě při 160°C doměkka.

  • 3

    Měkké maso vyjmeme a základ propasírujeme na hladkou omáčku.

  • 4

    Oloupané brambory a celer uvaříme v osolené vodě doměkka a spolu se studeným máslem a horkou smetanou vyšleháme na jemné pyré.

Komentáře k receptu