Hříbkovo-bramborová polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 399 kcal
- Sacharidy 45 g
- Tuky 21 g
- Sodík 1226 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 45 g
- Cholesterol 4.5 mg
- Draslík 1374.4 mg
- Vláknina 13371 mg
- Vitamín A 13371 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 31 mg
- Vitamín E 2.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
1) 200 g hříbků nakrájíme na plátky (menší kusy necháváme na ozdobu), mrkev, celer, petržel a brambory nakrájíme na kostičky a pak vše osmahneme na dvou lžících oleje. Zalijeme vývarem. Osolíme a opepříme.
-
2
2) Vaříme doměkka, poté vše rozmixujeme dohladka.
-
3
3) Zbylé hříbky přepůlíme, pokud jsou menší, necháme je v celku a spolu s nasekanou šalotkou orestujeme na 2 lžících oleje.
-
4
4) Ořechy nasekáme a opražíme nasucho na pánvi.
-
5
5) Smícháme ořechy, hříbky s šalotkou a nasekanou petrželku a touto směsí zdobíme jednotlivé porce polévky.