Hříbkovo-bramborová polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 325 g Hříbky čerstvé
  • 300 g Brambory
  • 50 g Ořechy vlašské
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Mrkev
  • 0.5 ks Celer bulvový
  • 1 ks Petržel
  • 1 ks Sůl
  • 1 ks Pepř černý mletý
  • 1 ks Petržel - nať
  • 1 ks Šalotka
  • 1 l Vývar zeleninový
  • 4 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 399 kcal
  • Sacharidy 45 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 1226 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 45 g
  • Cholesterol 4.5 mg
  • Draslík 1374.4 mg
  • Vláknina 13371 mg
  • Vitamín A 13371 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31 mg
  • Vitamín E 2.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    1) 200 g hříbků nakrájíme na plátky (menší kusy necháváme na ozdobu), mrkev, celer, petržel a brambory nakrájíme na kostičky a pak vše osmahneme na dvou lžících oleje. Zalijeme vývarem. Osolíme a opepříme.

  • 2

    2) Vaříme doměkka, poté vše rozmixujeme dohladka.

  • 3

    3) Zbylé hříbky přepůlíme, pokud jsou menší, necháme je v celku a spolu s nasekanou šalotkou orestujeme na 2 lžících oleje.

  • 4

    4) Ořechy nasekáme a opražíme nasucho na pánvi.

  • 5

    5) Smícháme ořechy, hříbky s šalotkou a nasekanou petrželku a touto směsí zdobíme jednotlivé porce polévky.

Komentáře k receptu