Vývar rybí silný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 268 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 9 g
- Sodík 99 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 33 g
- Cholesterol 12 mg
- Draslík 921.9 mg
- Vláknina 8427 mg
- Vitamín A 8427 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 117.3 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Odřezky ryb vložíme na síto a proplachujeme, dokud neteče úplně čistá voda.
-
2
Pórek, celer, petržel očistíme. Z pórku odkrojíme kořenovou část a zvadlé listy a nakrájíme jej na kolečka. Petržel nakrájíme na kostičky, řapíkatý celer na kousky. Šalotku nasekáme nadrobno.
-
3
V kastrolu rozpustíme máslo a vložíme na něj nasekanou šalotku a pokrájenou zeleninu. Chvíli podusíme.
-
4
K zelenině přidáme rybí odřezky, zalijeme vodou, bílým vínem a přidáme celý pepř a bobkový list. Částečně přikryjeme poklicí a vaříme 20 minut. Přitom sesbíráme pěnu z povrchu. Cedník vyložíme gázou a hotový vývar přes ni scedíme.