Vývar rybí silný

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 250 ml Víno bílé
  • 1 ks Pórek
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 ks Celer řapíkatý
  • 2 ks Šalotka
  • 8 ks Pepř černý celý
  • 2 ks Petržel kořen
  • 2 l Voda pitná
  • 1.5 kg Rybí odřezky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 268 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 99 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 12 mg
  • Draslík 921.9 mg
  • Vláknina 8427 mg
  • Vitamín A 8427 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 117.3 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Odřezky ryb vložíme na síto a proplachujeme, dokud neteče úplně čistá voda.

  • 2

    Pórek, celer, petržel očistíme. Z pórku odkrojíme kořenovou část a zvadlé listy a nakrájíme jej na kolečka. Petržel nakrájíme na kostičky, řapíkatý celer na kousky. Šalotku nasekáme nadrobno.

  • 3

    V kastrolu rozpustíme máslo a vložíme na něj nasekanou šalotku a pokrájenou zeleninu. Chvíli podusíme.

  • 4

    K zelenině přidáme rybí odřezky, zalijeme vodou, bílým vínem a přidáme celý pepř a bobkový list. Částečně přikryjeme poklicí a vaříme 20 minut. Přitom sesbíráme pěnu z povrchu. Cedník vyložíme gázou a hotový vývar přes ni scedíme.

Komentáře k receptu