Celerové řízky se šunkou a sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Celer bulvový
  • 50 g Šunka dušená
  • 50 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 40 g Mouka pšeničná hladká
  • 50 g Strouhanka
  • 400 g Bramborová kaše
  • 3 g Sůl
  • 20 ml Mléko polotučné
  • 4.08 ml Olej rostlinný
  • 2 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 317 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 853 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 149.2 mg
  • Draslík 725.4 mg
  • Vláknina 8400 mg
  • Vitamín A 8400 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.7 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Celer očistíme a nakrájíme na silnější plátky. Povaříme v osolené vodě asi 3 minuty a scedíme. Vejce rozkvedláme s trochou mléka a plátky celeru v nich z jedné strany namočíme. Nyní přilepíme k celeru plátek šunky a plátek sýru, obalíme v hladké mouce, znovu namočíme ve vejcích a obalíme ve strouhance.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme olej a celerové řízky osmažíme z obou stran dozlatova.

  • 3

    Jako příloha se výborně hodí bramborová kaše.

Komentáře k receptu