Celerové řízky se šunkou a sýrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 317 kcal
- Sacharidy 36 g
- Tuky 13 g
- Sodík 853 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 149.2 mg
- Draslík 725.4 mg
- Vláknina 8400 mg
- Vitamín A 8400 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.7 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Celer očistíme a nakrájíme na silnější plátky. Povaříme v osolené vodě asi 3 minuty a scedíme. Vejce rozkvedláme s trochou mléka a plátky celeru v nich z jedné strany namočíme. Nyní přilepíme k celeru plátek šunky a plátek sýru, obalíme v hladké mouce, znovu namočíme ve vejcích a obalíme ve strouhance.
-
2
V pánvi rozehřejeme olej a celerové řízky osmažíme z obou stran dozlatova.
-
3
Jako příloha se výborně hodí bramborová kaše.