Tvarohová terina s mangem a celerem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 105 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Cuketa
  • 300 g Celer řapíkatý
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 250 g Tvaroh tučný
  • 250 g Sýr smetanový tavený 45%
  • 0.5 kávová lžička Pepř bílý
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Mango
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 461 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 242 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 279.5 mg
  • Draslík 498.1 mg
  • Vláknina 6591.5 mg
  • Vitamín A 6591.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 36 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 194.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse si utřeme tučný tvaroh se zakysanou smetanou, taveným sýrem. Přimícháme vajíčka, sůl, pepř a 2 lžíce citronové šťávy.

  • 2

    Malou cuketu a jeden kus manga oloupeme, mango rozpůlíme a vyjmeme pecku, cuketu zbavíme zrníček. Řapíkatý celer omyjeme.

  • 3

    Mango, cuketu a celer pokrájíme na kostičky, dáme do misky, ochutíme solí a pepřem. Řapíkatý celer povaříme v mírně osolené vodě jen 5 minut, pak ho vyjmeme a necháme okapat.

  • 4

    Nádobu na terinu vyložíme alobalem, který vymažeme máslem a naplníme 1/3 utřeného tvarohu. Na něj položíme polovinu zeleniny s mangem, pokryjeme 2/3 tvarohu a poklademe druhou polovinu zeleniny s mangem. Vše pokryjeme tvarohem, nádobu uzavřeme alobalem a dáme do pekáče s vařící vodou a do předem vyhřáté trouby.

  • 5

    Tvarohovou terinu pečeme při 200 °C přibližně 70 minut. Po upečení necháme vychladnout, pak ji dáme přes noc do chladničky.

  • 6

    Druhý den terinu vyklopíme, nakrájíme na porce a podáváme s oloupaným mangem, pokrájeným na měsíčky.

Komentáře k receptu