Tvarohová terina s mangem a celerem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 461 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 30 g
- Sodík 242 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 279.5 mg
- Draslík 498.1 mg
- Vláknina 6591.5 mg
- Vitamín A 6591.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 36 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 194.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V míse si utřeme tučný tvaroh se zakysanou smetanou, taveným sýrem. Přimícháme vajíčka, sůl, pepř a 2 lžíce citronové šťávy.
-
2
Malou cuketu a jeden kus manga oloupeme, mango rozpůlíme a vyjmeme pecku, cuketu zbavíme zrníček. Řapíkatý celer omyjeme.
-
3
Mango, cuketu a celer pokrájíme na kostičky, dáme do misky, ochutíme solí a pepřem. Řapíkatý celer povaříme v mírně osolené vodě jen 5 minut, pak ho vyjmeme a necháme okapat.
-
4
Nádobu na terinu vyložíme alobalem, který vymažeme máslem a naplníme 1/3 utřeného tvarohu. Na něj položíme polovinu zeleniny s mangem, pokryjeme 2/3 tvarohu a poklademe druhou polovinu zeleniny s mangem. Vše pokryjeme tvarohem, nádobu uzavřeme alobalem a dáme do pekáče s vařící vodou a do předem vyhřáté trouby.
-
5
Tvarohovou terinu pečeme při 200 °C přibližně 70 minut. Po upečení necháme vychladnout, pak ji dáme přes noc do chladničky.
-
6
Druhý den terinu vyklopíme, nakrájíme na porce a podáváme s oloupaným mangem, pokrájeným na měsíčky.