Mořské jazyky na celeru
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 379 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 18 g
- Sodík 667 mg
- Bílkoviny 42 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 105 mg
- Draslík 1522.3 mg
- Vláknina 6642.5 mg
- Vitamín A 6642.5 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 30.4 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vymačkáme citron a šťávu uschováme. Očistíme ryby, vykucháme, stáhneme tmavou kůži, omyjeme a osušíme. Dáme do pekáče vytřeného olejem, přilijeme bílé víno, přidáme snítku kerblíku, sůl, zbývající olej, čerstvě mletý pepř a citrónovou šťávu.Pekáč zakrujeme hliníkovou fólií a dáme na 10-12 minut do trouby předehřáté na 180 °C.
-
2
Oloupeme celer, omyjeme a pokrájíme na tenké plátky. Povaříme 2 minuty v osolené vodě, scedíme, propláchneme vodou a dobře osušíme.
-
3
V pánvi rozehřejeme máslo a plátky celeru osmažíme a přemístíme na servírovací mísu. Vytáhneme pekáč z trouby, vyjmeme ryby a položíme je na plátky celeru. Odebereme z pekáče tuk a zbytek propasírujeme sítem a ryby na míse propasírovanou směsí přelijeme. Posypeme zbývajícím omytým a nasekaným kerblíkem.
-
4
Hotový pokrm podáváme horký na stůl.