Salát Tosca

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 24 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 200 g Kuřecí prsa
  • 100 g Lanýž
  • 100 g Celer řapíkatý
  • 15 g Sardelová pasta
  • 120 ml Olej olivový extra panenský
  • 40 ml Ocet vinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
  • 4 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 515 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 49 g
  • Sodík 305 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 414.2 mg
  • Draslík 363.7 mg
  • Vláknina 1839.8 mg
  • Vitamín A 1839.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.4 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí prsíčka nakrájíme na tenké nudličky, lanýže očistíme a pokrájíme na plátky.

  • 2

    Na pánvi s rozehřátým máslem orestujeme prsíčka a plátky lanýžů asi 4 minuty a necháme vychladnout.

  • 3

    Řapíky celeru posekáme nadrobno, žloutky z vařených vajec rozmělníme a bylinky pokrájíme.

  • 4

    Do salátové mísy vložíme mnaso, lanýže, celer, posypeme bylinkami, žloutky, zalijeme olejovou zálivkou, do které jsme zamíchali sardelovou pastu.

Komentáře k receptu