Římský salát s rajčaty, brokolicí a česnekovou zálivkou
Suroviny
- 100 g Salát římský
- 50 g Rajčata
- 150 g Brokolice
- 3 g Olej olivový
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Stolní sladidlo Sladký polibek
- 1 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Bazalka
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 112 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 4 g
- Sodík 295 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 901.9 mg
- Vláknina 13969 mg
- Vitamín A 13969 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 173.5 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zeleninu očistíme a omyjeme. Římský salát natrháme na kousky, rajčata nakrájíme na dílky a brokolici rozebereme na malé růžičky.
-
2
Z oleje, prolisovaného česneku, nasekaných bylinek, soli, pepře, octa a sladidla umícháme zálivku.
-
3
Zálivkou přelijeme zeleninu v salátové míse a ihned podáváme.