Svíčkové řezy s drůbežími játry
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 543 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 25 g
- Sodík 433 mg
- Bílkoviny 51 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 93 mg
- Draslík 1018.8 mg
- Vláknina 5233.1 mg
- Vitamín A 5233.1 mg
- Vitamín B6 1.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 92.7 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 53.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso nakrájíme na plátky, dlaní naklepeme, osolíme, opepříme a lehce poprášíme moukou. Játra nakrájíme na plátky, brokolici očistíme, rozebereme na růžičky, opláchneme a necháme okapat.
-
2
Brokolici vložíme do vroucí osolené vody (1/2 lžička soli), 5 minut povaříme, ihned slijeme, prolijeme studenou vodou a necháme okapat. Řízky zprudka osmažíme na másle (50 g) dozlatova. Na druhé pánvi opečeme plátky jater na zbylém másle, hotové osolíme a zakápneme worcesterskou omáčkou.
-
3
Řízky podáváme s játry a brokolicí.