Zapečený květák v gorgonzole
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 363 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 12 g
- Sodík 744 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 57 mg
- Draslík 554 mg
- Vláknina 8887.3 mg
- Vitamín A 8887.3 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 98.8 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrnci přivedeme k varu litr vody se špetkou soli a do měkka uvaříme brokolici a květák. Vodu poté zcedíme a zeleninu dáme stranou.
-
2
Následně v hrnci rozehřejeme máslo a zlehka na něm osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli. Postupně přidáváme mouku, mléko a 150 ml vody. Neustále mícháme. Po cca třech minutách odstavíme.
-
3
Do omáčky nastrouháme sýr, osolíme a opepříme dle vlastní chuti a vmícháme na větší kusy nakrájenou brokolici s květákem. Na závěr přemístíme omáčku se zeleninou z hrnce do zapékací mísy a povrch ozdobíme na plátky nakrájeným rajčetem. Dáme do trouby či na gril pět minut zapéct. Ihned můžeme podávat.