Zapečený květák v gorgonzole

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Květák
  • 250 g Brokolice
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 150 g Sýr Gorgonzola
  • 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 300 ml Mléko polotučné
  • 1150 ml Voda pitná
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Rajčata
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 363 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 744 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 57 mg
  • Draslík 554 mg
  • Vláknina 8887.3 mg
  • Vitamín A 8887.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 98.8 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci přivedeme k varu litr vody se špetkou soli a do měkka uvaříme brokolici a květák. Vodu poté zcedíme a zeleninu dáme stranou.

  • 2

    Následně v hrnci rozehřejeme máslo a zlehka na něm osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli. Postupně přidáváme mouku, mléko a 150 ml vody. Neustále mícháme. Po cca třech minutách odstavíme.

  • 3

    Do omáčky nastrouháme sýr, osolíme a opepříme dle vlastní chuti a vmícháme na větší kusy nakrájenou brokolici s květákem. Na závěr přemístíme omáčku se zeleninou z hrnce do zapékací mísy a povrch ozdobíme na plátky nakrájeným rajčetem. Dáme do trouby či na gril pět minut zapéct. Ihned můžeme podávat.

Komentáře k receptu