Salát s mandlemi a brokolicí
Suroviny
- 450 g Brokolice
- 50 g Mandle
- 50 g Kukuřice cukrová nakládaná
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Paprika červená
- 2 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Med včelí
- 1 polévková lžíce Sezam - semena
- 1 polévková lžíce Citronová kůra
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- 1 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
- 2 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 174 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 10 g
- Sodík 111 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 532.7 mg
- Vláknina 11257.8 mg
- Vitamín A 11257.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 127 mg
- Vitamín E 4.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve vroucí vodě blanšírujeme růžičky brokolice a rozpůlené kukuřičky 5 minut. Poté propláchneme a necháme okapat. Přendáme do mísy, přidáme pokrájenou papriku na proužky a mandle.
-
2
Zahřejeme wok, přidáme sezamová semínka a pražíme nasucho minutu.
-
3
Smícháme sójovou omáčku, podzemnicový olej, citronovou šťávu, med, rozetřený česnek, pepř a sezamová semínka a vše promícháme.
-
4
Přelijeme zálivkou salát, dáme do lednice a necháme 4 hodiny odležet.
-
5
Poté salát podáváme ozdobený citronovou kůrou.