Kalifornská rýžová pánev
Suroviny
- 125 g Hrachové lusky
- 350 g Brokolice
- 500 g Kuřecí prsa
- 200 g Rýže předvařená (parboiled)
- 120 g Sýr Čedar
- 150 g Mrkev kořen
- 500 ml Vývar drůbeží
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Hořčice
- 4 ks Cibulka jarní
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 4 polévková lžíce Olej rostlinný
- 3 polévková lžíce Sherry brandy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 736 kcal
- Sacharidy 56 g
- Tuky 110 g
- Sodík 951 mg
- Bílkoviny 44 g
- Uhlovodany 53 g
- Cholesterol 111.5 mg
- Draslík 982.6 mg
- Vláknina 11655 mg
- Vitamín A 11655 mg
- Vitamín B6 1.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 101.7 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté maso osušíme a nakrájíme na kostky. Osmahneme je po všech stranách na pánvi na rozehřátém oleji. Přidáme rozpůlené hrachové lusky, na růžičky rozebranou brokolici, očištěnou, na kostičky nakrájenou mrkev a na kolečka nakrájenou cibulku. Krátce podusíme s masem a podle chuti osolíme, opepříme a ochutíme hořčicí.
-
2
Potom vsypeme rýži, přilijeme vývar a sherry. Pod pokličkou vše zvolna dusíme asi 20 minut, aby rýže vstřebala všechnu tekutinu.
-
3
Nakonec vmícháme 1/2 nastrouhaného sýru.
-
4
Při podávání posypeme každou porci zbylým sýrem.