Zelenina s holandskou omáčkou
Suroviny
- 350 g Brokolice
- 50 g Máslo čerstvé
- 300 g Mrkev kořen
- 250 ml Vývar zeleninový
- 1 kávová lžička Sůl
- 5 ks Cibulka jarní
- 2 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 špetka Pepř bílý
- 1 šálek Víno bílé
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 0.09 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 299 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 189 g
- Sodík 529 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 201.2 mg
- Draslík 493.4 mg
- Vláknina 11509.4 mg
- Vitamín A 11509.4 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 88.7 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěnou, na růžičky rozebranou brokolici povaříme chvíli ve vývaru. Přidáme očištěnou, na plátky nakrájenou mrkev a vše uvaříme doměkka. Na rozehřátém oleji podusíme na kousky nakrájenou cibulku, asi 2 minuty. Žloutky, sůl, pepř a víno šleháme ve vodní lázni. Když začne omáčka houstnout, přidáme rozpuštěné máslo a citronovou šťávu. Měkkou zeleninu scedíme, upravíme na mísu a přelijeme omáčkou. Okořeníme pepřem a posypeme nasekanou petrželkou.