Klobásy s brokolicí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Brokolice
  • 850 g Klobása bílá
  • 10 g Olivy černé
  • 60 g Šalotka
  • 2 g Chilli paprička
  • 12 ml Olej olivový
  • 125 ml Vývar drůbeží
  • 12 ml Citronová šťáva
  • 1 špetka Sůl
  • 3 stroužek Česnek
  • 5 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 559 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 280 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 546.6 mg
  • Vláknina 8146.5 mg
  • Vitamín A 8146.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 138.3 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Klobásy na povrchu propícháme vidličkou a dáme do pánve. Zalijeme 2 cm studené vody a necháme vařit 20 minut. V případě potřeby dolijeme teplou vodu.

  • 2

    Větší hrnec naplníme vodou, osolíme ji a uvedeme k varu. Brokolici rozdělenou na růžičky v ní necháme vařit 5 minut, poté vodu slijeme a brokolici dáme stranou.

  • 3

    Olivový olej necháme rozehřát na pánvi a opečeme na něm klobásy dozlatova. Přidáme pokrájenu šalotku, česnek a chilli. Smažíme 4 minuty, pak přilijeme vývar a citrónovou šťávu.

  • 4

    Za vyšší teploty necháme vývar zredukovat na polovinu. Přidáme brokolici a pokrájené olivy, promícháme a necháme prohřát.

  • 5

    Ihned servírujeme.

Komentáře k receptu