Klobásy s brokolicí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 559 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 34 g
- Sodík 280 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 546.6 mg
- Vláknina 8146.5 mg
- Vitamín A 8146.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 138.3 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Klobásy na povrchu propícháme vidličkou a dáme do pánve. Zalijeme 2 cm studené vody a necháme vařit 20 minut. V případě potřeby dolijeme teplou vodu.
-
2
Větší hrnec naplníme vodou, osolíme ji a uvedeme k varu. Brokolici rozdělenou na růžičky v ní necháme vařit 5 minut, poté vodu slijeme a brokolici dáme stranou.
-
3
Olivový olej necháme rozehřát na pánvi a opečeme na něm klobásy dozlatova. Přidáme pokrájenu šalotku, česnek a chilli. Smažíme 4 minuty, pak přilijeme vývar a citrónovou šťávu.
-
4
Za vyšší teploty necháme vývar zredukovat na polovinu. Přidáme brokolici a pokrájené olivy, promícháme a necháme prohřát.
-
5
Ihned servírujeme.