Zapékaná brokolice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 444 kcal
- Sacharidy 54 g
- Tuky 17 g
- Sodík 162 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 46 g
- Cholesterol 36 mg
- Draslík 868.7 mg
- Vláknina 16210 mg
- Vitamín A 16210 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 143 mg
- Vitamín E 3.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rozkrojíme pórek na půlku, brokolici rozdělíme na růžičky a dáme vařit do osolené vody.
-
2
Pórek povaříme a poté slijeme.
-
3
Zeleninu dáme do pekáče a přikryjeme salámem.
-
4
Připravíme bešamel - na másle osmahneme mouku a zalijeme mlékem.
-
5
Mícháme do zhoustnutí, opepříme, osolíme, dáme muškátový květ, strouhaný sýr a mícháme.
-
6
Bešamelem zalijeme zeleninu v pekáči a dáme zapéct.