Tagliatelle s brokolicí a ančovičkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 710 kcal
- Sacharidy 83 g
- Tuky 22 g
- Sodík 2721 mg
- Bílkoviny 46 g
- Uhlovodany 83 g
- Cholesterol 72.3 mg
- Draslík 710.7 mg
- Vláknina 13638.2 mg
- Vitamín A 13638.2 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 120.5 mg
- Vitamín E 2.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V mírně osolené vodě 3 minuty vaříme růžičky brokolice, pak je děrovanou naběračkou vyjmeme, vložíme do cedníku, prudce ochladíme pod studenou tekoucí vodou a odložíme je.
-
2
Strouhanku smažíme 4-5 minut za stálého míchání dozlatova na pánvi s rozehřátými 2 lžícemi olivového oleje. Potom z ní odsajeme nadbytečný tuk pomocí papírových utěrek.
-
3
V pánvi rozehřejeme další 2 lžíce oleje, minutu na něm opékáme řezy ančoviček (sardelí), pak je vařečkou rozmačkáme, vmícháme citronovou kůru, česnek, chilli papričku a za občasného míchání zahříváme ještě 2 minuty. Přidáme brokolici a 3-4 minuty prohřejeme.
-
4
Scedíme uvařené těstoviny, vrátíme je zpět do hrnce, přidáme brokolicovou směs, 2 lžíce olivového oleje, sůl, pepř a dvěma lžícemi promícháme.
-
5
Rozdělíme na talíře a posypané osmaženou strouhankou a strouhaným parmazánem ihned servírujeme.