Tagliatelle s brokolicí a ančovičkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Strouhanka
  • 450 g Brokolice
  • 350 g Těstoviny Tagliatelle
  • 0.5 kávová lžička Chilli paprička sušená
  • 4 ks Ančovičky konzervované
  • 1 ks Citrony
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 20 dkg Sýr Parmezán
  • 1.67 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 710 kcal
  • Sacharidy 83 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 2721 mg
  • Bílkoviny 46 g
  • Uhlovodany 83 g
  • Cholesterol 72.3 mg
  • Draslík 710.7 mg
  • Vláknina 13638.2 mg
  • Vitamín A 13638.2 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 120.5 mg
  • Vitamín E 2.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V mírně osolené vodě 3 minuty vaříme růžičky brokolice, pak je děrovanou naběračkou vyjmeme, vložíme do cedníku, prudce ochladíme pod studenou tekoucí vodou a odložíme je.

  • 2

    Strouhanku smažíme 4-5 minut za stálého míchání dozlatova na pánvi s rozehřátými 2 lžícemi olivového oleje. Potom z ní odsajeme nadbytečný tuk pomocí papírových utěrek.

  • 3

    V pánvi rozehřejeme další 2 lžíce oleje, minutu na něm opékáme řezy ančoviček (sardelí), pak je vařečkou rozmačkáme, vmícháme citronovou kůru, česnek, chilli papričku a za občasného míchání zahříváme ještě 2 minuty. Přidáme brokolici a 3-4 minuty prohřejeme.

  • 4

    Scedíme uvařené těstoviny, vrátíme je zpět do hrnce, přidáme brokolicovou směs, 2 lžíce olivového oleje, sůl, pepř a dvěma lžícemi promícháme.

  • 5

    Rozdělíme na talíře a posypané osmaženou strouhankou a strouhaným parmazánem ihned servírujeme.

Komentáře k receptu