Zapečené špagety
Suroviny
- 500 g Špagety, Makarony vařené
- 200 g Sýr Eidam cihla 40%
- 200 g Žampiony - sterilované
- 2 kávová lžička Sůl
- 1 ks Brokolice
- 2 ks Cibule
- 3 ks Klobása Dunajská
- 1 špetka Pepř černý celý
- 2 l Voda pitná
- 1 šálek Kečup
- 2 polévková lžíce Olej stolní
- 2 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 682 kcal
- Sacharidy 52 g
- Tuky 37 g
- Sodík 662 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 43 g
- Cholesterol 30.5 mg
- Draslík 471.1 mg
- Vláknina 12122.4 mg
- Vitamín A 12122.4 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 92.2 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na oleji zpěníme cibulku a přidáme nakrájené klobásky na kostky. Uvaříme si špagety, slijeme je a promícháme s kečupem.
-
2
V osolené vodě si zatím povaříme brokolici.
-
3
Ke špagetám přidáme osmahnutou klobásu a vařenou brokolici.
-
4
Vše promícháme, opepříme, osolíme, přidáme žampiony, posypeme vše sýrem a dáme zapéct na 20 minut při teplotě 180 stupňů.
-
5
Během zapékání polijeme sladkou smetanou.