Bramborové šišky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Strouhanka
  • 250 g Mouka pšeničná hrubá
  • 70 g Máslo čerstvé
  • 100 g Cukr moučkový
  • 200 g Pšeničná krupice
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 477 kcal
  • Sacharidy 81 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 270 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 54.9 mg
  • Draslík 30 mg
  • Vláknina 4400 mg
  • Vitamín A 4400 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout, oloupeme a prolisujeme nebo nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme mouku, krupici, vejce a sůl.

  • 2

    Zpracujeme těsto, rozdělíme si ho na dvě části a vytvarujeme z nich dva dlouhé válečky - průměr asi 5 cm. Nakrájíme je na menší dílky a vyválíme z nich malé šišky.

  • 3

    Šišky vkládáme do vařící mírně osolené vody a zvolna vaříme. Občas promícháme, aby se nám nepřilepily ke dnu.

  • 4

    Uvařené šišky mastíme rozpuštěným máslem a sypeme osmaženou strouhankou smíchanou s moučkovým cukrem.

Komentáře k receptu