Bramborové šišky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 477 kcal
- Sacharidy 81 g
- Tuky 12 g
- Sodík 270 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 54.9 mg
- Draslík 30 mg
- Vláknina 4400 mg
- Vitamín A 4400 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout, oloupeme a prolisujeme nebo nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme mouku, krupici, vejce a sůl.
-
2
Zpracujeme těsto, rozdělíme si ho na dvě části a vytvarujeme z nich dva dlouhé válečky - průměr asi 5 cm. Nakrájíme je na menší dílky a vyválíme z nich malé šišky.
-
3
Šišky vkládáme do vařící mírně osolené vody a zvolna vaříme. Občas promícháme, aby se nám nepřilepily ke dnu.
-
4
Uvařené šišky mastíme rozpuštěným máslem a sypeme osmaženou strouhankou smíchanou s moučkovým cukrem.