Protivínská litina

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Mouka pšeničná hrubá
  • 100 g Mák - semena
  • 1000 g Brambory
  • 50 g Sádlo škvařené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 567 kcal
  • Sacharidy 76 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 229 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 38 g
  • Cholesterol 12.1 mg
  • Draslík 1214.2 mg
  • Vláknina 24650 mg
  • Vitamín A 24650 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.8 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oškrábeme syrové brambory, nastrouháme a smícháme s moukou, osolíme.

  • 2

    Vypracujeme řídké těsto, které nalijeme do pekáčku vymazaného sádlem a vysypaného mákem.

  • 3

    V předehřáté troubě pečeme asi 40 minut.

Komentáře k receptu