Bramborová tortilla s chřestem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Brambory
  • 250 g Chřest zelený
  • 50 g Anglická slanina
  • 20 g Olej olivový extra panenský
  • 5 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 40 g Sýr Parmezán
  • 700 ml Voda pitná
  • 5 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 340 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 872 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 322 mg
  • Draslík 755.1 mg
  • Vláknina 7632.5 mg
  • Vitamín A 7632.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.1 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory očistíme, nakrájíme na kostičky, vsypeme do hrnce, zalijeme vodou a povaříme asi 5 minut. Scedíme a necháme okapat. Chřest očistíme, odřízneme dřevnaté části a nakrájíme na menší kousky, slaninu nakrájíme na nudličky.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme brambory, chřest, slaninu a smažíme asi 10 minut. V misce rozkvedláme vejce, přidáme lžíci vody, sůl, pepř, strouhaný parmezán a důkladně promícháme. Zalijeme zeleninu v pánvi a necháme ztuhnout. Tortilu obrátíme a ještě 2 minuty smažíme.

Komentáře k receptu