Bramborové karbanátky v pivním trojobalu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 459 kcal
- Sacharidy 68 g
- Tuky 12 g
- Sodík 749 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 144.8 mg
- Draslík 704 mg
- Vláknina 7434.8 mg
- Vitamín A 7434.8 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.1 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory důkladně omyjeme a uvaříme je ve slupce v osolené vodě. Cibuli oloupeme a nakrájíme ji nadrobno. Salám nakrájíme na malé kostičky. Z mouky odebereme tři lžíce a necháme je stranou na obalení karbanátků.
-
2
Vychladlé měkké brambory oloupeme a najemno je nastrouháme. Pak k nim přidáme vajíčko, zbylou mouku, nakrájený salám a cibuli, osolíme a vypracujeme tuhou směs, z které vytvoříme karbanátky. Ty postupně obalíme v mouce, vejci rozšlehaném s pivem a ve strouhance.
-
3
V pánvi rozehřejeme olej, kabranátky v něm usmažíme z obou stran dozlatova a podáváme.