Bramborové karbanátky v pivním trojobalu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Salám měkký
  • 250 g Mouka pšeničná hladká
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 l Voda pitná
  • 0.5 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 0.5 kg Brambory
  • 3 polévková lžíce Strouhanka
  • 0.33 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 459 kcal
  • Sacharidy 68 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 749 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 144.8 mg
  • Draslík 704 mg
  • Vláknina 7434.8 mg
  • Vitamín A 7434.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.1 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory důkladně omyjeme a uvaříme je ve slupce v osolené vodě. Cibuli oloupeme a nakrájíme ji nadrobno. Salám nakrájíme na malé kostičky. Z mouky odebereme tři lžíce a necháme je stranou na obalení karbanátků.

  • 2

    Vychladlé měkké brambory oloupeme a najemno je nastrouháme. Pak k nim přidáme vajíčko, zbylou mouku, nakrájený salám a cibuli, osolíme a vypracujeme tuhou směs, z které vytvoříme karbanátky. Ty postupně obalíme v mouce, vejci rozšlehaném s pivem a ve strouhance.

  • 3

    V pánvi rozehřejeme olej, kabranátky v něm usmažíme z obou stran dozlatova a podáváme.

Komentáře k receptu