Bramborový kuba s krupkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 832 kcal
- Sacharidy 120 g
- Tuky 33 g
- Sodík 290 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 115 g
- Cholesterol 36.8 mg
- Draslík 1055.9 mg
- Vláknina 7260 mg
- Vitamín A 7260 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.2 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 785.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté suché hříbky dáme do mísy, zalijeme je 2-3 dl vody a necháme ji minimálně 30 minut namočené.
-
2
Dobře omyté krupky dáme do hrnce s 1 litrem vody a uvaříme je doměkka. Vaříme je asi 35-40 minut. Omyjeme brambory a uvaříme je ve slupce ve zbylé vodě. Uvařené brambory oloupeme a nastrouháme do mísy. Uvařené krupky dáme do síta, necháme je okapat a přidáme k bramborům. Namočené houby scedíme a též je necháme v sítu okapat. Poté je nakrájíme na malé kousky a přidáme do mísy k bramborům. Směs ochutíme prolisovaným česnekem, solí, pepřem a mletým kmínem. Přilijeme mléko a směs důkladně promícháme.
-
3
Pekáček vytřeme 3 lžícemi sádla. Bramborovou směs dáme do pekáčku, povrch uhladíme, potřeme roztopeným sádlem a dáme do předehřáté trouby péct. Pečeme při 190-200°C přibližně 35-45 minut do zlatohněda. Kubu nakrájíme na porce a hned podáváme.