Bramborový kuba s krupkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Brambory
  • 100 g Sádlo škvařené
  • 500 g Krupky trhané
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Kmín drcený
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 l Voda pitná
  • 5 dl Mléko plnotučné
  • 0.5 polévková lžíce Sůl
  • 4 polévková lžíce Houby sušené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 832 kcal
  • Sacharidy 120 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 290 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 115 g
  • Cholesterol 36.8 mg
  • Draslík 1055.9 mg
  • Vláknina 7260 mg
  • Vitamín A 7260 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.2 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 785.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté suché hříbky dáme do mísy, zalijeme je 2-3 dl vody a necháme ji minimálně 30 minut namočené.

  • 2

    Dobře omyté krupky dáme do hrnce s 1 litrem vody a uvaříme je doměkka. Vaříme je asi 35-40 minut. Omyjeme brambory a uvaříme je ve slupce ve zbylé vodě. Uvařené brambory oloupeme a nastrouháme do mísy. Uvařené krupky dáme do síta, necháme je okapat a přidáme k bramborům. Namočené houby scedíme a též je necháme v sítu okapat. Poté je nakrájíme na malé kousky a přidáme do mísy k bramborům. Směs ochutíme prolisovaným česnekem, solí, pepřem a mletým kmínem. Přilijeme mléko a směs důkladně promícháme.

  • 3

    Pekáček vytřeme 3 lžícemi sádla. Bramborovou směs dáme do pekáčku, povrch uhladíme, potřeme roztopeným sádlem a dáme do předehřáté trouby péct. Pečeme při 190-200°C přibližně 35-45 minut do zlatohněda. Kubu nakrájíme na porce a hned podáváme.

Komentáře k receptu