Zdíkovské drbáky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 150 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 0 g
- Sodík 513 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1032.6 mg
- Vláknina 12594.5 mg
- Vitamín A 12594.5 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.5 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
500 g brambor dobře omyjeme a uvaříme ve slupce v 7 dl vody. Uvařené slijeme, oloupeme a jemně nastrouháme do mísy. Oloupeme a omyjeme dalších 500 g syrových brambor a jemně je nastrouháme do druhé mísy. Vymačkáme z nich co nejvíce vody a vymačkané je přidáme k uvařeným bramborám. Ještě přidáme sůl a těsto dobře promícháme.
-
2
Z těsta vykrajujeme vrchovatou lžicí hromádky, z kterých vytvarujeme kulaté knedlíčky o průměru asi 6 cm a obalíme je v hladké mouce.
-
3
V hrnci přivedeme k varu 2-3 litry vody, přidáme 2 lžičky soli. Opatrně vkládáme knedlíky a vaříme je za občasného promíchání 15 minut.
-
4
Uvařené knedlíky mají sklovitý povrch. Vyjmeme je děrovanou naběračkou, propícháme vidličkou a podáváme.