Brambory zapečené se sýrem v žloutcích
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 362 kcal
- Sacharidy 40 g
- Tuky 17 g
- Sodík 1384 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 40 g
- Cholesterol 216.1 mg
- Draslík 568.8 mg
- Vláknina 7365 mg
- Vitamín A 7365 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.6 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vařené brambory rozpůlíme a částečně vydlabeme. Žloutky rozkvedláme, osolíme, opepříme a promícháme se strouhaným čedarem. Touto směsí naplníme důlky v bramborách, brambory vyskládáme do vymaštěného pekáčku, vložíme do vyhřáté trouby a zapékáme asi čtvrt hodiny. Mezitím cibuli oloupeme, nakrájíme na plátky a rozebereme na kroužky.
-
2
Brambory vyjmeme z trouby, upravíme na talíře, doplníme kroužky cibule a kečupem.