Brambory na horalský způsob
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 293 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 23 g
- Sodík 129 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 4 mg
- Draslík 826.8 mg
- Vláknina 10033.1 mg
- Vitamín A 10033.1 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.8 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout a oloupeme. Oloupané brambory nahrubo nastrouháme a rozprostřeme na pánev, v níž jsme rozpustili máslo se sádlem. Brambory osolíme, opepříme hrubě mletým pepřem a přitiskneme, aby vznikla kompaktní placka. Smažíme po obou stranách dozlatova.