Brambory na horalský způsob

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 38 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Brambory
  • 13.33 g Máslo čerstvé
  • 80 g Sádlo vepřové škvařené
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1.2 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 293 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 129 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 4 mg
  • Draslík 826.8 mg
  • Vláknina 10033.1 mg
  • Vitamín A 10033.1 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.8 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout a oloupeme. Oloupané brambory nahrubo nastrouháme a rozprostřeme na pánev, v níž jsme rozpustili máslo se sádlem. Brambory osolíme, opepříme hrubě mletým pepřem a přitiskneme, aby vznikla kompaktní placka. Smažíme po obou stranách dozlatova.

Komentáře k receptu