Plněné bramborové knedlíky s cibulkou
Suroviny
- 150 g Anglická slanina
- 750 g Brambory
- 40 g Máslo čerstvé
- 100 g Sýr Ementál (Primátor)
- 30 g Strouhanka
- 150 g Šunka parmská
- 50 g Chléb toastový
- 30 g Mouka pšeničná
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Solamyl - bramborový škrob
- 2 ks Cibule
- 2 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Muškátový květ
- 1 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Pažitka
- 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 657 kcal
- Sacharidy 47 g
- Tuky 41 g
- Sodík 805 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 40 g
- Cholesterol 306.4 mg
- Draslík 1006.7 mg
- Vláknina 12830 mg
- Vitamín A 12830 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 26.9 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 19.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory omyjeme, vložíme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a vaříme přibližně 20 minut. Poté je zcedíme, necháme trochu zchladnout, oloupeme slupku a nastrouháme je.
-
2
Nastrouhané brambory v míse smícháme s vejcem, moukou, strouhankou, škrobem, osolíme, přidáme muškátový květ a vypracujeme hladké těsto.
-
3
Toast na 10 minut namočíme do vody a vymačkáme. Anglickou slaninu a parmskou šunku nakrájíme na kostičky. Cibule očistíme, polovinu jedné cibule nasekáme na jemno a zbytek pokrájíme na větší kousky.
-
4
V pánvi rozpálíme olej a na jemno rozsekanou cibuli orestujeme, poté přidáme anglickou slaninu s parmskou šunkou, osmahneme. Směs přendáme do misky, smícháme s houskou, na jemno nasekanou pažitkou, vejcem a na jemno nastrouhaným Ementálem. Osolíme a opepříme.
-
5
Z bramborového těsta vyválíme na utěrce plát ve tvaru čtverce, na těsto naklademe připravenou směs a těsto zavineme tak, aby vznikl váleček. Poté těsto nakrájíme na silnější plátky.
-
6
Na pánvi rozpálíme máslo a plátky knedlíku na něm z obou stran osmažíme. Osmažené knedlíky vyjmeme a servírujeme na připravené talíře. Na pánev dáme větší kousky cibule, dohněda osmahneme. Osmaženou cibulkou zdobíme knedlíky a ihned podáváme.