Bramborové trhance se zelím
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 409 kcal
- Sacharidy 54 g
- Tuky 17 g
- Sodík 1480 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 23.5 mg
- Draslík 462.2 mg
- Vláknina 10600 mg
- Vitamín A 10600 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 29.3 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zelí i s nálevem nalijeme do rendlíku, trochu osolíme, přidáme lžíci másla a dusíme do měkka. Scedíme, necháme okapat. Slaninu nakrájíme na drobné kostičky a na pánvi je rozškvaříme.
-
2
Vařené brambory osolíme, rozšťoucháme s trochou vlažné vody, přisypeme mouku a vypracujeme tužší těsto. Tvarujeme placičky, které na tuku osmažíme z obou stran. Placičky natrháme na menší kousky, rozdělíme na talíře, doplníme dušeným zelím a přelijeme rozškvařenou slaninou.