Brambory se špenátem a s tofu
Suroviny
- 300 g Brambory
- 60 g Sýr sójový - Tofu
- 400 g Špenát mražený
- 300 ml Vývar zeleninový
- 150 ml Kokosové mléko
- 2 kávová lžička Olej rostlinný
- 4 ks Cibulka jarní
- 2 špetka Sůl
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- 2 polévková lžíce Kari pasta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 229 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 12 g
- Sodík 482 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 1.4 mg
- Draslík 558.4 mg
- Vláknina 22994 mg
- Vitamín A 22994 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.1 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zmrazený špenát necháme povolit. Očistíme jarní cibulku, omyjeme a nakrájíme na kolečka. Oloupeme česnek a nakrájíme na tenké plátky. Oloupeme, omyjeme a nakrájíme brambory na 1 cm velké kostky. Na pánvi rozpálíme olej a orestujeme na něm jarní cibulku, česnek a přimícháme kari pastu. Přidáme brambory a špenát a za stálého míchání vše krátce podusíme. Směs zalijeme zeleninovým vývarem a kokosovým mlékem. Vše vaříme 10-12 minut a dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. Asi 2 minuty před koncem varu přidáme tofu a ještě krátce povaříme. Rozdělíme do misek a podáváme horké.