Nákyp z tresky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 446 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 18 g
- Sodík 953 mg
- Bílkoviny 39 g
- Uhlovodany 30 g
- Cholesterol 94 mg
- Draslík 1117.1 mg
- Vláknina 5889.3 mg
- Vitamín A 5889.3 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V pánvi rozehřejeme 30 g másla, dozlatova na něm opečeme na tenké plátky nakrájené a oloupané brambory, vyjmeme a necháme stranou. Do pánve přidáme dalších 30 g másla, na něm osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme hořčici, garam masalu, lžíci kopru a strouhanku, vše za stálého míchání asi 1-2 minuty opékáme.
-
2
Zapékací formu vymažeme máslem, na dno položíme polovinu opečených brambor, na ně porce ryby a nahoru opět brambory. Horní vrstvu brambor osolíme a opepříme, navrch rozdělíme směs z pánve, posypeme strouhaným sýrem a zapékáme v troubě předehřáté na 200 °C asi 20-25 minut. Rozdělíme na předehřáté talíře, ozdobíme nasekaným koprem a ihned podáváme.