Pečené bramborové řezy s cibulí
Suroviny
- 100 g Tuk
- 20 g Máslo čerstvé
- 200 g Zakysaná smetana
- 1000 g Brambory vařené ve slupce
- 200 g Sýr Eidam cihla 40%
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 ks Cibule
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 0.5 šálek Mléko polotučné
- 2 polévková lžíce Strouhanka
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 805 kcal
- Sacharidy 55 g
- Tuky 54 g
- Sodík 971 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 52 g
- Cholesterol 216.3 mg
- Draslík 1212.9 mg
- Vláknina 18594.9 mg
- Vitamín A 18594.9 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 22.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Uvařené brambory oloupeme a vychladlé nastrouháme nebo prolisujeme. Přidáme vejce, mléko, mouku a strouhanku. Vše dobře promícháme a vypracujeme těsto.
-
2
Těsto rozprostřeme ve vrstvě vysoké asi 1 cm na plech vymazaný máslem. Poklademe plátky cibule osmažené na polovině tuku, osolíme, opepříme a posypeme nastrouhaným sýrem a nasekanou petrželkou.
-
3
Pokrm chvíli zapékáme ve středně vyhřáté troubě a potom povrch pokapeme rozmíchanou zakysanou smetanou. Upečeme dozlatova.