Džuveč ze skopového masa s bramborami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 621 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 41 g
- Sodík 262 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 36 g
- Cholesterol 149 mg
- Draslík 1151.4 mg
- Vláknina 14426.8 mg
- Vitamín A 14426.8 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 32.4 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 73.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na polovině dávky sádla zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme omyté, nadrobno nakrájené maso, zbytek sádla, osolíme a okořeníme pepřem a paprikou. Maso opečeme dočervena, mírně podlijeme a dusíme téměř doměkka.
-
2
Potom přidáme oloupané brambory nakrájené na kostky, osolíme, zamícháme a dáme zapéci do trouby.
-
3
Před koncem pečení pokrm zalijeme osolenou kyselou smetanou smíchanou s vejci a dopečeme dočervena.