Džuveč ze skopového masa s bramborami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Skopová plec
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.25 l Smetana 12% (konzumní)
  • 1 kg Brambory
  • 0.47 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 621 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 262 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 36 g
  • Cholesterol 149 mg
  • Draslík 1151.4 mg
  • Vláknina 14426.8 mg
  • Vitamín A 14426.8 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 32.4 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 73.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na polovině dávky sádla zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme omyté, nadrobno nakrájené maso, zbytek sádla, osolíme a okořeníme pepřem a paprikou. Maso opečeme dočervena, mírně podlijeme a dusíme téměř doměkka.

  • 2

    Potom přidáme oloupané brambory nakrájené na kostky, osolíme, zamícháme a dáme zapéci do trouby.

  • 3

    Před koncem pečení pokrm zalijeme osolenou kyselou smetanou smíchanou s vejci a dopečeme dočervena.

Komentáře k receptu