Bramborová roláda plněná masem a žampiony
Suroviny
- 1000 g Brambory vařené
- 150 g Mouka pšeničná hrubá
- 200 g Žampiony čerstvé
- 400 g Maso mleté - mix
- 20 g Pepř černý celý
- 20 g Koriandr celý
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 0.08 polévková lžíce Olej stolní
- 1 polévková lžíce Bazalka
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- 1 polévková lžíce Lněné semínko
- 3 polévková lžíce Solamyl
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 717 kcal
- Sacharidy 90 g
- Tuky 29 g
- Sodík 854 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 62 g
- Cholesterol 122.7 mg
- Draslík 1365.8 mg
- Vláknina 18400.5 mg
- Vitamín A 18400.5 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 53.4 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Žampiony očistíme, klobouky oloupeme, nakrájíme a zakapeme citronovou šťávou.
-
2
Na oleji zpěníme jemně pokrájenou cibuli, přidáme žampiony a podusíme. Přidáme k mletému masu spolu s kořením a solí, vše dobře promícháme.
-
3
Brambory na jemno nastrouháme, osolíme, přidáme vejce, Solamyl, mouku a vypracujeme těsto, které na utěrce rozválíme. Na těsto rozetřeme masovou náplň, pomocí utěrky stočíme roládu a přendáme ji na olejem potřený plech. Povrch potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme lněným semínkem. Pečeme v předehřáté troubě asi 40 minut.
-
4
Roládu nakrájíme a podáváme s dušeným špenátem nebo zeleninovým salátem.