Savojský gratin

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Máslo čerstvé
  • 200 g Sýr Gouda 45%
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.5 l Hovězí vývar základní
  • 1 kg Brambory
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 448 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 958 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 75 mg
  • Draslík 1174 mg
  • Vláknina 12539.8 mg
  • Vitamín A 12539.8 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 29 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 25 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupané a osušené brambory nakrájíme na tenká kolečka, osolíme a opepříme.

  • 2

    Zapékací mísu (vymazanou máslem) plníme postupně vrstvou brambor a vrstvou nastrouhaného sýra. Postup opakujeme, až skončíme vrstvou sýra. Vše zalijeme vývarem, navrch dáme několik oříšků másla a vložíme do středně vyhřáté trouby péct.

  • 3

    Po skončení zapékání má být vývar zcela vyvařený.

Komentáře k receptu