Klasické lasagne z mletého masa

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Hovězí maso mleté
  • 7 g Sůl
  • 150 g Sýr Eidam cihla 30%
  • 200 ml Bešamel
  • 2 kávová lžička Koření Steak 7 pepřů
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 8 plátek Těstoviny Lasagne
  • 1 polévková lžíce řepkový olej
  • 1 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 415 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 1084 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 81.3 mg
  • Draslík 735.2 mg
  • Vláknina 3092 mg
  • Vitamín A 3092 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.6 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli nakrájíme na jemno a osmažíme ji na oleji.

  • 2

    Přidáme maso a koření a opečeme dohněda.

  • 3

    Poté přidáme rajčata a prohřejeme. Ochutnáme a podle chuti přidáme sůl a cukr.

  • 4

    Do zapékací misky dáme na dno trochu bešamelové omáčky.

  • 5

    Lasagne povaříme tak 3 minuty (postupně, aby se neslepily) a dáme první vstvu na bešamel do pekáčku. Nyní dáme masovou směs, bešamel a další vrstvu lasagní.

  • 6

    Končíme vrstvou masové směsi, na kterou nasypeme strouhaný eidam.

  • 7

    Pečeme 30 minut na 200 °C.

Komentáře k receptu